Ventilationsfilter

Visste du att ett ventilationsfilter bör bytas upp till två gånger per år för att ens fungera och fånga upp alla smutspartiklar som finns i luften. I det långa loppet ökar dessutom den energimängd som förbrukas i takt med att ventilationsfiltret blir igensatt av smuts och andra föroreningar. Det krävs alltså mer energi trots att man ändå inte uppnår samma goda resultat som med ett nytt ventilationsfilter. 

Ventilationsfilter.se är en stor aktör på marknaden för ventilationsfilter. Sedan bolaget startade 2005 har de varit i ständig utveckling av produktsortimentet som idag innehåller nära 1000 olika svensktillverkade artiklar. De kan idag stolt triumfera med att de är ledande i branschen med sina ventilationsprodukter för olika ändamål.ventilationsfilter.se

Varför ventilationsfilter behövs

När ett ventilationsfilter slutligen är fullt med partiklar och smuts börjar dessa att släppas igenom filterduken. Det går inte att rengöra ett ventilationsfilter genom att exempelvis dammsuga det. Det måste helt enkelt bytas ut, säger man på ventilationsfilter.se.

”Orginalfilter”

Många av produkterna i sortimentet hos ventilationsfilter.se tillverkas i Sverige av en fabrik i Borås. Detta resulterar i både konkurrenskraftiga priser och en hög kvalité på alla produkter. Filterfabriken fungerar även som leverantör direkt till flera av aggregattillverkarna.

En vanlig missuppfattning är att de som tillverkar ventilationsaggregat och tillhandahåller så kallade ”orginalfilter” har sin egen tillverkning. Detta stämmer sällan menar man på ventilationsfilter.se.

En annan viktig aspekt är att ventilationsfilter.se är mycket noga med att alla deras produkter ska inneha alla certifikat och miljömärkningar som krävs.

Ju fler desto bättre

Det är vanligt att kunderna hos ventilationsfilter.se väljer paket innehållande flera filterset. Dessa brukar bestå av 3-pack och innebär att man nästan varje gång det är dags att byta filter redan har dem hemma. Man sparar dessutom både pengar och miljö genom att minska antalet transporter.

Ventilationsfilter.se uppmuntrar även att flera personer går ihop och köper produkterna. Exempelvis för grannar kan det passa perfekt med tanke på 3-packen och inte minst ur ett miljöperspektiv. Både transporter och emballage minskar då i princip till en tredjedel.

Man kan oftast ta reda på vilket ventilationsfilter man behöver genom att titta på etiketten på det gamla ventilationsfiltret eller på själva aggregatet där det står ett litet siffernummer och därefter leta upp motsvarande på ventilationsfilter.se. Det går också utmärkt att kontakta kundtjänst hos ventilationsfilter.se om man är osäker. När man fått hem sitt filter kan man i regel enkelt byta det själv.ventilationsfilter